Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κασερόπιτα Πανεύκολη!!!

Καλημέρα !!!!

Η συνταγή για την κασεροπιτα.. Είναι πολύ εύκολη και γίνεται γρήγορα. Ότι ακριβώς χρειάζομαι ειδικά τώρα που έχω ελαχιστο χρόνο λόγο μωρού!!! Ξεκίνησα να την φτιάχνω λίγο καιρό πριν γεννήσω και τώρα πλέον την φτιάχνω μόλις τελειώσει η προηγούμενη!! Πάντα να έχω κάτι ετοιμο να φαω..Οποια εχει μικρο μωρακι με καταλαβαινει!!!

 Είναι νόστιμη και ελαφριά πιτα!!
Αξίζει να την δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζανια γαλα
3 αυγα
2 φλιτζανια αλευρι
2 κουταλακια μπεικιν.
1/2 φλιτζανι λαδι
1 κουπα κασερι τριμμενο 
Σουσαμι για το πασπαλισμα.
1 κουταλακι αλατι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κουπα ριχνω το γαλα,τα αυγα,το λαδι και το αλατι και ανακατευω. Μετα ριχνω το μπεικιν κ ξανα..ανακατευω. Στη συνεχεια ριχνω το αλευρι και μαντεψτε!!...ανακατευω ξανα ! Αφου γινει το μειγμα χυλος( σαν τον χυλο οταν φτιαχνουμε κεικ) ριχνω κ το κασερι κ ανακατευω.
Λαδωνω το ταψακι, κ ριχνω μεσα το μειγμα μου. Πασπαλιζω με σουσαμι κ ψηνω στους 170 για περιπου 40 λεπτα( κανω τη δοκιμη με το μαχαιρι)

Τα υλικα που σας εγραψα ειναι για ταψακι διαστασεων .12 κομματια
Λαδι μπορειτει να βαλετε οτι θελετε

Οπως και κασερι..Μπορειτε να βαλετε περισσοτερο για πιο πλουσια γευση η να προσθεσετε φετα η ανθοτηρο.

καλη επιτυχια!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φωτογραφίζω απο το Α εως το Ω

Μία υπέροχη φωτογραφική πρόσκληση από το Δελφινακι ήταν για μένα ένα ωραίο παιχνίδι,πολύ διασκεδαστικό.Το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό από κάθε γράμμα της ΑΒ. Πολλές λέξεις και σκέψεις!!
Να λοιπόν οι δικές μου φωτογραφίες!Α . Άλμπουμ φωτογραφιών.
Από το γάμο και τη βάφτιση του Δημήτρη .Άλμπουμ ψηφιακά αλλά και άλμπουμ που σιγά σιγά γεμίζω μόνη μου Β. Βάζα.πολλα βάζα κ βαζακια για καφέ μπαχαρικά κλπ κλπ

Γ.  Γέλιο.το γέλιο του Δημήτρη.το πιο αγαπημένο μου γέλιο.με τα μικρά δοντακια να φαίνονται μπροστά

Δ. Δημήτρης!!! 
Ε. Ελιές. Που φτιάχνει κάθε χρόνο ο μπαμπάς μου. Μικρές αλλά νόστιμες. Ζ. Ζώνη. Η ζώνη που φοράω πιο συχνά!

Η. Ήλιος.
Θ.  Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η θήκη του κινητού μου!! Ι. εδω δυσκολευτηκα αρκετά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο αλογάκι ή αλλιώς ίππος!! Το αλογάκι που είχε η αδερφή μου για μπομπονιέρα στη βάφτιση του ανιψιού μου.


Κ. Κουρτίνα..μια την τραβάω, μια τη μαζεύω. Μαρεσει πολύ αν κ απλή.
Λ. Το λαμπατερ. Που έχω στο κομοδίνο μου κ μου το έδωσε η αδερφή μου. Μ. Μπάλε…

Είναι έρωτας.

Θεσσαλονίκη. Θάλασσα.
Λατρεύω την πόλη μου. Είναι αυτό που λένε. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Εγώ θα προσθέσω και με κάθε ματιά. Με όλες. Από κάθε σημείο. Από τα κάστρα .Από την Περαία. Από τον λευκό πύργο επάνω. Από τη μονή Βλαττάδων. Από τον όσιο Δαυίδ. Από τον κέδρινο λόφο. Περπατώντας στη παραλία...
Λατρεύω τη Θάλασσα της Θεσσαλονίκης. Μ' αρέσει να βλέπω τα καράβια μέσα στη θάλασσα να περιμένουν να μπουν στο λιμάνι. Ο μπαμπάς μου δούλευε στο λιμάνι. Κάθε φορά που βλέπαμε ένα καράβι στη θάλασσα καθώς κάναμε βόλτα στην παραλία, μου εξηγούσε τα πάντα. Και τώρα θα το έκανε. Αλλα δεν περπατάμε πλέον μαζί στην παραλία. Ούτε πάμε για ποδήλατο. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο η απόσταση...
Αγαπάει να μιλάει για το λιμάνι του και εγώ αγαπώ να τον ακούω..Πολλές φορές, όσο δούλευε εκεί ακόμη, έπαιρνα το ποδήλατό μου από την Κηφισιά  και πήγαινα μέχρι το λιμάνι και τον συναντούσα. Με πήγαινε μέχρι μέσα στις προβλήτες. Μπροστά στη θάλασσα. Μπροστά στα καράβια. Άλλη θέα από κει η Πόλη μας. Μοναδ…

Αλμυρό κέικ με κασέρι

Υλικά

1 φαρίνα
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουτ. Μπέικιν
1 φλιτζανακι ελαιόλαδο
3 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
300 γρ.κασερι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια λεκανη χτυπάω τα αυγά με το λάδι και το γάλα.Προσθετω το μπέικιν και το αλάτι. Μετά προσθέτω τη φαρίνα ανακατεύοντας.Τελος προσθέτω το κασέρι και ανακατεύω. Βάζω το μείγμα σε λαδομενη φόρμα και από πάνω ρίχνω επιπλέον κασέρι και σουσαμι .Ψήνω στους 170 για περίπου μία ώρα.