Συνταγή για πιτσα, πανευκολη και πεντανοστιμη
Η πίτσα μας αρέσει πολύ. Και μετά που βρήκα αυτή την συνταγή δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξω μια φορά την εβδομάδα!!!
Λοιπόν!!!
Λοιπόν!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάζω το φακελάκι με τη μαγιά και το ανακατεύω να διαλυθεί.
2. Σε μια κούπα ρίχνω τα 400 γρ αλεύρι ( αφήνω περίπου 100gr για το άνοιγμα μετά)
Βάζω το λάδι ,τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα στην κούπα με το αλεύρι κ ανακατεύω.
3. Μετα προσθέτω το νερό με τη μαγιά λίγο λίγο ανακατευοντας
Ζυμώνω λίγο και το ζυμαράκι είναι έτοιμο.
Το σκεπάζω με μια πετσέτα κ το αφήνω σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
4 Έπειτα ανοίγω την πίτσα σε οτι σχήμα θέλω.
Βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζω μέσα τη πίτσα.
Πρώτα απλώνω κέτσαπ με ρίγανη. Μετα βάζω αλλαντικά και κασέρι. Τελος προσθέτω πιπεριά πράσινη.( Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικό σας αρέσει, και να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει!)
5. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 250.
Και ψήνω για 7-10 λεπτά στους 250.
2. Σε μια κούπα ρίχνω τα 400 γρ αλεύρι ( αφήνω περίπου 100gr για το άνοιγμα μετά)
Βάζω το λάδι ,τη ζάχαρη και το αλάτι μέσα στην κούπα με το αλεύρι κ ανακατεύω.
3. Μετα προσθέτω το νερό με τη μαγιά λίγο λίγο ανακατευοντας
Ζυμώνω λίγο και το ζυμαράκι είναι έτοιμο.
Το σκεπάζω με μια πετσέτα κ το αφήνω σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
4 Έπειτα ανοίγω την πίτσα σε οτι σχήμα θέλω.
Βάζω λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζω μέσα τη πίτσα.
Πρώτα απλώνω κέτσαπ με ρίγανη. Μετα βάζω αλλαντικά και κασέρι. Τελος προσθέτω πιπεριά πράσινη.( Εννοείται πως μπορείτε να προσθέσετε ότι υλικό σας αρέσει, και να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει!)
5. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 250.
Και ψήνω για 7-10 λεπτά στους 250.
Τέλεια!!!! Καλή όρεξη!!
αχ...πείνασα τώρα |
Σχόλια