Τα πρέπει που δεν θα έπρεπε να λέγονται

Αναρωτιέμαι ποιος έχει βγάλει αυτούς τους "κανόνες" και τα πρέπει σχετικά με την ανατροφή των παιδιών. Κανόνες που μόνο άγχος και κούραση προκαλούν στους νέους γονείς. Όσο και να θες να κλείσεις τα αυτιά σου,όλο και κάτι θα σε επηρεάσει και θα μπεις στο τρυπακι ν 'αναρωτιέσαι;;Μήπως κάνω κάτι λάθος;

Αυτές τις μέρες  έγινε η αλλαγή στον ύπνο του μωρού. Από το πορτ μπεμπέ στην κούνια του. Επειδή όμως  δεν χωράει με τίποτα στη κρεβατοκαμαρα αναγκαστικά είναι  στο δωμάτιο  του. Δεν γινόταν  με τίποτα  να τον αφήσω μόνο του,σ ένα καινούριο  χώρο και εγώ να κοιμάμαι ήσυχη. Απλά δεν γινόταν ..
Τρίτη νύχτα απόψε στο παιδικό, μαζί με τον καρδουλη.
Έχω ήδη ακούσει αρκετά. Ότι πρέπει να μάθει μόνος του να κοιμάται, ότι πρέπει να επιστρέψω στο κρεβάτι μου κ΄ εγώ. Ότι το έχω κακομάθει..ότι πρέπει να βάλω το κάγκελο στην κούνια και να φύγω..

Πόσες φορές οι ίδιες ατάκες σε τόσο λίγες μέρες.
Πρέπει να μάθει μόνος του. Δεν ξέρω για πιο λόγο πρέπει να αφήσω ένα μωρό μόνο του από τη στιγμή που ούτε εγώ θα ήθελα να κοιμάμαι μόνη μου. Κακομαθαινει ένα μωρό επειδή ζητάει τη μαμά του και αυτή ανταποκρίνεται; ;

Θα πάρω το μωρό μου αγκαλιά όλη τη νύχτα. Να μεγαλώσει μέσα σε αυτήν. Να ξέρει ότι θα υπάρχει και μέρα αλλά και νύχτα εκεί για αυτόν.
Κλείνω λοιπόν, τα αυτιά μου και δεν ακούω κανέναν παρά μόνο του κλάμα του, που ξύπνησε και θέλει τη μαμά του..

Καλό βράδυ.

όλα για το χαμόγελό σου



Σχόλια

Ο χρήστης Ελπίδα - two boys and hope είπε…
Να μην ακους τα πρέπει των αλλων Γιάννα μου.. Τα μωρα θελουν τη μανουλα τους. Να κανεις οπως νιωθεις.. Αυτο ειναι το καλυτερο για το παιδακι σου.
Ο χρήστης Inventivemommy είπε…
Κάνε αυτό που νομίζεις εσύ καλό για το παιδί σου και κλείσε τα αυτιά σου στους υπόλοιπους. Και σου το λέω εγώ που ο γιος μου 6 χρονών δεν κοιμάται μόνος του παρά ελάχιστες φορές.
Ο χρήστης Γιάννα είπε…
αυτό θα κάνω κορίτσια!!!όσο με χρειάζεται θα 'μαι δίπλα του. γιαυτό είμαστε. απλά κάποιοι δεν το καταλαβαινουν και λένε διάφορα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απόκριες με το μικρούλη μου

Έδεσσα την άνοιξη!!

Το δικό μας Ουράνιο τόξο