Το Πάσχα μας.

Πάσχα σήμερα. Πως πέρασε η μεγάλη εβδομάδα,  ούτε  που το κατάλαβα. Πέρασε ήρεμα.

Μεγάλη Πέμπτη ήρθαν οι γονείς μου σπίτι. Μου έφεραν αυγά κόκκινα και τα στολίσαμε. Είχε ωραία μέρα και πήγαμε το μωρό στο πάρκο. Το μεσημεράκι φτιάξαμε με την μαμά μου νηστίσιμα καλούδια. Ξεκινήσαμε με ταχινοπιτες. Συνεχίσαμε με μηλόπιτες και τέλος σπανακόπιτες.. Εύκολα και νόστιμα.





Την μεγάλη Παρασκευή, το πρωί  πήγαμε εκκλησία και μετά περάσαμε από όλες τις εκκλησίες της γειτονιάς μας, να προσκηνισουμε και να θαυμάσουμε τον υπέροχο στολισμό που κάνει κάθε ενορία στον επιτάφιο. Στον Νικόλαο τον Ορφανό, μια εκκλησία πολύ παλιά, μέσα στα στενάκια της Άνω Πόλης, τέτοια εποχή θα συναντήσεις και τις χελωνίτσες. Σε αυτή την εκκλησία πάντα καθόμαστε λίγο παραπάνω.Έχει πολύ ωραίο προαύλιο χώρο,με λουλούδια και δέντρα.






Πολύ ωραία επίσης είναι και στον Ναό Ταξιαρχών.Λουλούδια παντού..



Λίγο τα λουλούδια, λίγο τα γραφικά σοκάκια .. το Πάσχα στην Άνω Πόλη είναι λίγο διαφορετικό. Θυμίζει χωριό.!!

Μεγάλο Σάββατο το πρωί πήγαμε Εκκλησία. Το μωρό γελούσε σε όλους και έκανε νάζια στον κόσμο. Οι γιαγιάδες ξετρελάθηκαν, και ο μικρούλης φώναζε από την χαρά του.

Μετά  κάναμε μια βόλτα στο πάρκο. Ήταν ευκαιρία να τον χαρεί και ο Κώστας λίγο,  βλέποντάς τον πόσο χαρούμενος είναι πάνω στην κούνια. Και ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε όλοι μαζί στο πάρκο.



Πρώτη φορά φέτος δεν πήγαμε στην Ανάσταση. Το μωρό κοιμόταν από νωρίς. Αλλα μου έστειλαν βίντεο οι γονείς μου και νιώσαμε σαν να ήμασταν και εμείς εκεί.

Σήμερα  μας ξύπνησε νωρίς, νωρίς ο καρδουλης. Χαρούμενος και γελαστός. Είχε κ έναν υπέροχο ήλιο!! Ο μπαμπάς μου άναψε από νωρίς τα κάρβουνα και μας περίμενε.Το πρώτο Πάσχα με το μωράκι μας. Είναι τόσο περίεργος.!! Κοιτούσε γύρω γύρω τα πάντα. Ιδιαίτερη εντύπωση του έκαναν τα κόκκινα αυγά.

Ωραία μέρα, οικογενειακά, ήρεμα.


Τώρα κρατάω αυτά τα μικρά ποδαράκια στο χέρι μου. Είναι η ώρα που το μωρό νυστάζει και θέλει μόνο μαμά.. Μικρά μου ποδαράκια..Παγώνω το χρόνο σε μια φωτογραφία.. Μεγαλώνουν.. και δεν θα χωράνε στο χέρι μου σε λίγο καιρό.



Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σας εύχομαι. Η χαρά της Ανάστασης  να γεμίσει τις καρδιές μας αγάπη. Μόνο αυτό μετράει.  Μόνο αυτό μένει στο τέλος.Υγεία και του χρόνου!!

Σχόλια

Ο χρήστης Τριανταφυλλένια είπε…
Χαίρομαι που πέρασες από το blog μου κι έτσι γνώρισα το δικό σου! Καλώς σε βρήκα! Πάντα έτσι όμορφα να περνάτε σας εύχομαι!
Ο χρήστης Γιάννα είπε…
Σε ευχαριστώ πολύ Τριανταφυλλένια!! Να είσαι καλά!!!Θα τα λέμε !!!! :-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απόκριες με το μικρούλη μου

Έδεσσα την άνοιξη!!

Το δικό μας Ουράνιο τόξο