Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!!
Φτιάξαμε και εμείς τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μας με το Δημήτρη. Έγιναν τοσο νόστιμα κ τραγανά που θα τα επαναλάβουμε σίγουρα άμεσα .
Η χαρά κ η ανυπομονησία του Δημήτρη ήταν να τα στολίσει με την πολύχρωμη τρούφα.
Η συνταγή είναι πολύ απλή κ γρήγορη.
Λοιπόν!!
Τα υλικά που χρειάζονται είναι:
Αλεύρι γοχ 300γρ
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
Ένα κουταλάκι του γλυκού βανίλια
75γρ ζάχαρη άχνη ( εμείς βάλαμε στέβια)
Βούτυρο 150 γρ
2 αυγά.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι την ζάχαρη τη βανίλια και το μπεικιν παουντερ. Το βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο κόβουμε κομματάκια τα 150 γρ και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο με υλικά και να σχηματίστει ένα μίγμα σαν ψίχουλα.
Μετά ρίχνουμε και τα δύο αυγά και ανακατεύουμε και γίνεται ένα ζυμαρακι μαλακό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα .
Επειτα ανοίγουμε με το πλαστή και φτιάχνουμε μπισκότα με κουπ πατ σε ότι σχέδιο μας αρέσει.
Στολίζουμε με τη φαντασία μας.
Και ψήνουμε για 14 λεπτά σε φούρνο προθερμασμενο στους 180 βαθμούς. Όταν τα βγάλουμε πρέπει να έχουν πάρει ένα χρυσό καστανό χρώμα κ να είναι λίγο μαλακά.
Μόλις κρυώσουν γινονται τραγανά κ νόστιμα και πανέμορφα.
Καλή επιτυχία!!
Σχόλια