Πιροσκί στο φούρνο!!!
Ο Αγαπημένος Άκης μας έδειξε στην προηγούμενη καραντίνα πως να φτιάχνουμε πιροσκί!!
Εγώ είπα να δοκιμάσω να τα ψησω στο φούρνο για την πιο light εκδοχή τους.!!
Μας άρεσαν πιο πολύ! Έγιναν πιο ελαφριά και η συνταγή είναι τόσο απλή και δεν χρειάζεται πολλά υλικά.!Τα έχουμε πάντα σπίτι!
ΥΛΙΚΑ
300 μλ γάλα χλιαρό. ( Εγώ βάζω σε ένα ποτήρι -αυτό που πίνουμε νεσκαφε το μεγάλο - το γάλα και το αφήνω έξω περίπου μισή ώρα
Ένα φακελάκι ξηρής μαγιάς
Ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη
Ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι 300-400 γρ. ( Λίγο λίγο προσθέτω οπότε δεν ξέρω ακριβώς γραμμάρια)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανακατευω σε μια κούπα το γάλα με τη μαγιά την ζάχαρη και το λαδι με ένα αυγοδαρτη καλά μέχρι να αφρισει λίγο και το αφήνω 5 λεπτά!
Έπειτα ριχνω σιγα σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ζυμαρακι που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω την κούπα με το ζυμαρακι με μεμβράνη και αφήνω περίπου 20 λεπτά πάνω σε χλιαρό καλοριφέρ ή σε ένα ζεστό σημείο για να φουσκώσει.
Μετά χωρίζω το ζυμαρακι σε κομμάτια (περίπου 5-6 εγώ βγάζω) και ανοίγω καθένα με τον πλάστη ρίχνοντας επανω αλεύρι για να μην κολλάει στο πλάστη και στα χέρια. Γεμιζω με ότι έχω .Τα έχω φτιάξει κ μόνο με κασέρι- γαλοπούλα αλλά κ με πιο πολλά υλικά( διαφορά αλλαντικά λουκάνικο μανιτάρια φέτα πιπεριά κλπ)
Πάνω σε ταψί με λαδόκολλα ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 για 7-8 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δεν μένει ψιχουλακι !!
Δεν κουράστηκα και
δεν έχω καθάρισμα!!!
Καλή όρεξη!!
Σχόλια