Το κουκούτσακι του Δημήτρη

Πριν κάποιο καιρό μου μπήκε στο μυαλό να φυτέψω κουκούτσια από μανταρίνι να δω τι θα βγει. Δεν με νοιάζει αν βγει μανταρίνι η κάτι άλλο .. ήθελα απλά κάτι να φυτρώσει.
Φάγαμε λοιπόν το μανταρίνι και φύλακφ σε ένα χαρτάκι τα κουκούτσια να στεγνώσουν . Μετά από κάποιες ώρες που ξεράθηκαν ,πήρα ένα μαχαιράκι και τα ξεφλούδισα προσεχτικά να μην πληγωθεί ο σπόρος. Τα άφησα σε ένα μπολακι ψηλά για να ασχοληθώ μετά που θα κοιμόταν ο Δημήτρης. Μετά από λίγο τον βλέπω να κρατάει το μπολ με τα κουκούτσια και να έχει βάλει ένα στο στομα. Αμέσως του τα πήρα και τον μάλωσα. Δεν συνηθίζει γενικά να πειράζει και να παίρνει κάτι στα κρυφά. Οπότε μόλις του τα πήρα και του είπα ότι δεν είναι φαγητό ,άρχισε να κλαίει. Είμαι σίγουρη πως κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να τα πάρει και έκλαιγε για αυτό.
Το ένα από τα κουκούτσια είχε ένα σημάδι από το δοντακι του. Μια μικρή πληγη δηλαδή, ίσα ίσα να φαίνεται στο πράσινο σπορακι από κάτω.
Ηρεμισαμε και μετά που κοιμήθηκε  τα έβαλα ανάμεσα σε δύο βρεγμένα κομμάτια από βαμβάκι και τα τύλιξα με ένα κομμάτι μεμβράνη. Τα έβαλα σε ένα μπολακι μέσα στο σπίτι. Συγκεκριμένα σε μια γωνιτσα στο πάγκο της κουζίνας.
Μια φορά στις δύο μέρες εβρεχα λίγο το βαμβάκι και ξανά μετά τα άφηνα τυλιγμένα στο μπολακι.
Πέρασαν κάνα δυο εβδομάδες και μόλις ειδα πως άρχισε να μεγαλώνει η ρίζα έπρεπε να τα φυτέψω.
Πήραμε δύο κουτάκια άδεια από τις πλαστελίνες και έκανα από κάτω μια τρύπα. Έβαλα λίγο χώμα και ο Δημήτρης ενθουσιασμένος τα έπιασε προσεχτικά με τα χεράκια του και τα έβαλα στη γλαστρουλα μας. Έβαλα κ από πάνω επιπλέον χώμα να τα σκεπάσω και τα άφησα πάλι στο ίδιο σημείο πάνω στο πάγκο της κουζίνας.
Πέρασαν οι μέρες και εγώ κάθε βράδυ έριχνα νεράκι λίγο . Ισα ίσα  να είναι βρεγμένο το χώμα..
Θέλει υπομονή.Θελει απλά να θυμάσαι να ρίχνεις λίγο νεράκι. Αν πέσει πολύ και το χώμα γίνει λάσπη θα σαπίσουν τα σπορακια.

Και χθες το βράδυ που πήγα να τα ποτίσω είδα πως φύτρωσε το ένα κουκούτσακι. Και είναι το συγκεκριμένο που είχε πάνω το σημάδι από τα δόντια του Δημήτρη..
Αυτό λοιπόν το κουκούτσακι ειναι του Δημήτρη. Είμαι πολύ χαρούμενη.Ειναι η πρώτη φορα που βλέπω να φυτρώνει κουκούτσι ( εκτός βέβαια από τις φακές στο σχολείο).

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μεγαλώσει κιαλλο και να το μεταφυτεψουμε σε μεγάλη γλάστρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απόκριες με το μικρούλη μου

Έδεσσα την άνοιξη!!

Το δικό μας Ουράνιο τόξο